C/ Tacó, 18

c/ Tacó, 18

Bo
    El Pla Especial estableix el manteniment de la façana; cal eliminar, però, el volum afegit al terrat.
    Pla Especial, 330. 2006
    Ref. cad.: 62211DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges construït entre mitgeres que presenta una façana organitzada en tres nivells. Presenta dos eixos d'obertures regulars que s'organitzen de la següent manera: el més meridional presenta a la planta baixa un gran portal, un balcó a la planta primera i una finestra a la planta segona; l'eix més septentrional s'organitza en base a tres finestres, una per planta. Tots els emmarcaments de les obertures són simples, llevat els del portal, que són de carreus de pedra formant una faixa simple que sobresurt lleugerament de la línia d'arrebossat de la façana, amb una llinda en forma d'arc escarser. La llosa del balcó sembra ser de pedra, motllurada als cantells, amb una barana de ferro de disseny simple, amb dos barrots helicoïdals extrems i uns reganyols decoratius al centre del balcó disposats en vertical. La finestra de la planta baixa té un ampit motllurat de pedra que sobresurt de la línia de façana; està defensada per una reixa de ferro de disseny simple, amb barrots verticals de secció circular. El revestiment de la façana és també força simple, fet d'arrebossat senzill pintat de color blanc. Per damunt de la llinda de la finestra de la planta baixa es disposa d'un guardapols, que sobresurt de la línia de façana i que està decorat amb ceràmica de trencadís.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)