C/ Tacó, 17

c/ Tacó, 17

El Pla Especial estableix que s'ha de conservar i restaurar la façana existent.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres amb una façana organitzada en alçat en planta baixa i dos pisos. Disposa de dos eixos verticals d'obertures ben definits, on en el més septentrional, i a la planta baixa, se situa el portal d'accés a l'interior dels habitatges, senzill i sense cap tipus d'emmarcament remarcable. Damunt s'organitzen dos balcons amb llosa motllurada al cantell i barana de ferro de disseny senzill. L'eix d'obertures més meridional situa una finestra a la planta baixa (simple i sense cap tipus de decoració destacable) i dos balcons, un a cada planta, de les mateixes característiques que els descrits anteriorment. Corona la façana una cornisa contínua lleugerament motllurada. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 6 que inclou tres tipologies edificatòries diferents. D'una banda, la arquitectura de gran representativitat de les cases de veïns del c/ Major. En segon lloc, l'arquitectura popular de parcel·la estreta visible en els carrers Nou i Tacó. En tercer i darrer lloc, s'inclouen algunes implantacions recents del passeig de la Ribera.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)