C/ Tacó, 16

c/ Tacó, 16

p. XIX
    Bo
    La normativa del Pla Especial obliga a conservar la façana; es permet transformar en balcó la finestra del primer pis.
    Pla Especial, 329. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici construït entre mitgeres, representant d'una arquitectura popular i amb una façana organitzada en alçat en planta baixa i dos pisos. A la planta baixa es disposen tres portals simples (el més meridional més baix), tots tres amb brancals i llindes rectes sense cap tipus d'emmarcament remarcable. A la planta primera i a la part més meridional es disposa un balcó amb llosa d'obra (probablement reformada), defensat amb una barana de ferro de barrots verticals i passamà simple. A la part més septentrional hi ha una finestra simple, sense cap tipus d'emmarcament remarcable. A la segona planta es disposa un balcó centrat flanquejat per dues finestres. La llosa del balcó també és d'obra i disposa d'una barana de ferro de barrots reblonats a un passamà senzill amb alguns barrots verticals helicoïdals. Corona la façana un ràfec de coberta fet a base de diverses filades on es combinen l'obra de maó i la de teules. El revestiment de la façana és simple, amb un arrebossat senzill pintat de color blanc, sense que s'observi cap tipus d'emmarcament remarcable.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)