C/ Tacó, 14

c/ Tacó, 14

Bo
    La normativa del Pla Especial obliga a conservar la façana; es permet eliminar la finestra del primer pis.
    Pla Especial, 328. 2006
    Ref. cad.: 62209DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges construït entre mitgeres i inserit en una parcel·la força gran però irregular, i que presenta una façana força estreta afrontada al carrer de Tacó i organitzada en tres nivells d'alçat amb terrat pla. A la planta baixa només disposa d'un ample portal, amb els emmarcaments de grans carreus de pedra, amb les dels brancals bisellades i escairades les de la llinda, que adopta la forma d'un arc escarser. Damunt del portal, i a la planta primera, es disposa d'un balcó i una senzilla finestra a la part més septentrional. La llosa del balcó és de pedra motllurada, amb una barana de barrots verticals on es combinen també barrots helicoïdals reblonats a un passamà senzill. A la segona planta se situa un balcó centrat respecte l'amplada de la façana, amb una llosa i barana de les baixes, característiques descrites, això sí, amb una volada i amplada menor. Disposa d'una cornisa simple com a coronament de la façana, damunt la qual es disposa la barana del terra feta d'obra. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)