C/ Tacó, 13

c/ Tacó, 13

Bo
    Conservació de la façana, llevat de la planta baixa que s'haurà d'adaptar a la normativa del Pla Especial
    Pla Especial, 319. 2006
    Ref. cad.: 62218DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges (actualment Pensió Maricel) construït entre mitgeres i amb una façana estructurada en alçat en planta baixa i dos pisos. La planta baixa, amb un revestiment d'aplacat modern de pedra, disposa d'una porta d'accés a l'interior centrada respecte l'amplada de la façana, flanquejada per dues finestres. Tots els emmarcaments de les tres obertures de la planta baixa són rectes, sense que s'observi cap tipus de decoració remarcable. A la planta pis es disposa d'una balconada amb llosa motllurada i barana de ferro de disseny senzill, que ocupa gairebé la totalitat de l'amplada de la façana. A dita balconada menen dues obertures sense cap tipus d'emmarcament remarcable. La segona planta disposa de dos balcons (gairebé ampitadors) amb llosa d'escassa volada i barana de ferro de barrots simples i passamà senzill. Corona la façana una cornisa contínua complexa, ja que disposa d'una motllura, damunt la qual hi ha tot un seguit de maons col·locats de pla imitant permòdols decoratius; damunt d'aquesta filada de maons es disposa una segona motllura sobre la qual descansen les teules del ràfec de la teulada. El revestiment de la façana, llevat dels baixos, està fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 6 que inclou tres tipologies edificatòries diferents. D'una banda, la arquitectura de gran representativitat de les cases de veïns del c/ Major. En segon lloc, l'arquitectura popular de parcel·la estreta visible en els carrers Nou i Tacó. En tercer i darrer lloc, s'inclouen algunes implantacions recents del passeig de la Ribera.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)