C/ Sant Sebastià, 5

c/ Sant Sebastià, 5

Eclecticisme
    Bo
    El Pla Especial determina que s'ha de conservar la façana; es permet recuperar la llum dels balcons laterals.
    Pla Especial, 306. 2006
    Ref. cad.: 62203DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres, estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable, amb un llenguatge arquitectònic proper a l'eclecticisme de l'etapa pre modernista. Disposa de tres eixos verticals d'obertures, la qual cosa atorga al conjunt un caràcter de regularitat i simetria força clar. Totes les obertures disposen de les llindes rectes i uns emmarcaments fets a base d'unes faixes motllurades simples que sobresurten lleugerament de la línia de façana. Les plantes primera i segona disposen d'un balcó al centre flanquejat per sengles finestres. L'amplada i volada de la llosa dels balcons degrada, segons l'alçada. Les baranes són de ferro de fosa, presentant senzills balustres amb una zona de sòcol i una altra sota mateix del passamà, també de ferro de disseny simple. Els nivells dels forjats hi són indicats mitjançant unes faixes motllurades simples contínues. Corona la façana una cornisa contínua simple, lleugerament motllurada. Damunt la cornisa es disposa la barana del terrat, feta d'obra. El revestiment és simple, fet a base d'un arrebossat senzill, llevat la zona de sòcol (planta baixa), on es disposa un aplacat de carreus de pedra.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 20, integrat per cases de caràcter popular i algun exemple de residència estiuenca noucentista.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)