C/ Sant Sebastià, 33

c/ Sant Sebastià, 33

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable, construït entre mitgeres i que no respon a cap tipus d'estil predeterminat. Disposa de dos eixos verticals d'obertures de tipologies diferents segons on estiguin situades. Així, a la planta baixa se situen un portal i una finestra, les dues amb emmarcaments de pedra i una zona de sòcol, també de pedra. La porta du inscrita, en una dovella central de la llinda, les inicials A. J. i la data de 1945. Entre la porta i la finestra se situa un plafó ceràmic amb la representació d'una paleta i una totxana damunt morter, amb la llegenda de Can Federico. La línia del forjat de la planta baixa és sindicada mitjançant una faixa motllurada simple que sobresurt lleugerament de la línia de façana i que coincideix amb la llosa del balcó de la primera planta situada damunt la porta de la planta baixa. Dita llosa és de pedra, amb una barana de ferro de forja amb barrots semblants a balustres amb una zona de sòcol decorat amb elements curvilinis. Al costat del balcó se situa una finestra simple, amb un ampit simple que sobresurt lleugerament de la línia de façana. Entre aquestes dues obertures se situa un plafó ceràmic decoratiu representant la Verge i el Nen, sota una petita marquesina de dues vessants de fusta i teules. A la planta segona se situen dues senzilles finestres amb uns ampits de pedra que sobresurten lleugerament de la línia de façana. Corona l'edifici una cornisa de força volada, feta amb diverses filades de maó en voladís i alternant les de cantell i les de pla. Damunt la cornisa se situa la barana del terrat, feta de balustres entre matxons d'obra de reforç. Llevat dels elements d'emmarcament de les obertures de la planta baixa, el revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 20, integrat per cases de caràcter popular i algun exemple de residència estiuenca noucentista.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)