C/ Sant Pere, 9

c/ Sant Pere, 9

Bo
    El Pla Especial estableix que s'ha de conservar la façana; es permet modificar les obertures de la banda dreta amb el mateix disseny que les de l'esquerra.
    Pla Especial, 298. 2006
    Ref. cad.: 62231DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres, amb una façana estructurada en alçat en planta baixa i dos pisos, amb una organització d'obertura característica. Disposa de dos eixos verticals d'obertures, on el més meridional es correspon amb la porta d'accés a la zona de vestíbul (a la planta baixa) i a balcons en les plantes pisos, amb una amplada i volada decreixent, segons l'alçada. El segon eix es correspon, a tots els nivells, amb finestres. Tots els emmarcaments de les obertures són rectes i no disposen de cap tipus de decoració remarcable. Els ampits de les finestres corresponents al primer i segon pis són motllurats i sobresurten lleugerament de la línia de façana. Corona la façana un ràfec fet de diverses filades de maó (on es combina la disposició) i un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet de teules d'encaix. El revestiment de la façana disposa, als baixos, d'una zona de sòcol amb un aplacat de rajola comuna; la resta de la superfície està ocupada per un revestiment senzill, fet a base d'un arrebossat simple pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 14, característic del creixement urbà sitgetà de la segona meitat del segle XIX, al voltant del carrer de Parellades, que inclou una mostra d'arquitectura força heterogènia dels segles XIX i XX.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)