C/ Sant Pere, 11

c/ Sant Pere, 11

Regular
    El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 299. 2006
    Ref. cad.: 62230DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges construït entre mitgeres, amb una façana organitzada en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat. Es tracta d'una estructura amb elements formals constructius característics de la primera meitat del segle XIX, amb una balconada al primer nivell que ocupa gairebé la totalitat de l'amplada de la façana, i dos balcons a nivell del segon pis. Les baranes combinen barrots verticals (de ferro) simples i helicoïdals, i les obertures resten emmarcades per faixes simples que sobresurten lleugerament del revestiment de la façana. Els nivells dels forjats hi són indicats mitjançant motllures com les de les lloses dels balcons, que s'estenen més enllà de la pròpia llosa. L'antiga porta d'accés situada a la planta baixa ha estat reformada i convertida en un gran finestral, ja que encara es poden observar els brancals que arriben fins a terra; la llinda, en forma d'arc escarser, conté una dovella amb un relleu on hi ha inscrita la data de 1796. Corona la façana una cornisa contínua lleugerament motllurada, damunt la qual es disposa la barana del terrat, de ferro, de disseny senzill. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill, llevat dels laterals de la façana, on es disposen sengles pilastres amb incisions horitzontals imitant carreus. Dites pilastres arrenquen del nivell del forjat de la planta baixa i s'estenen fins el nivell de la cornisa de coronament.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 14, característic del creixement urbà sitgetà de la segona meitat del segle XIX, al voltant del carrer de Parellades, que inclou una mostra d'arquitectura força heterogènia dels segles XIX i XX.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)