C/ Sant Pere, 7

c/ Sant Pere, 7

Bo
    El Pla Especial estableix que s'ha de conservar la façana, tot fent modificacions adients amb la normativa.
    Pla Especial, 297. 2006
    Ref. cad.: 62232DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres, amb una façana estructurada en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. Destaquen els elements decoratius que emfatitzen l'horitzontalitat de la mateixa i que trenquen la possible verticalitat de l'edifici. Això s'aconsegueix mitjançant unes faixes motllurades contínues col·locades a nivell dels forjats de tots els pisos. Per contra, l'organització d'obertures és força regular; amb dos portals i una finestra a la planta baixa, un balcó i una finestra a la planta pis, i un balcó ampitador al centre i una sola finestra (situada a la part més meridional) a la planta segona. Cap de les set obertures disposa d'emmarcaments decorats (llevat de l'ampit de la finestra dels baixos, que disposa d'una motllura que sobresurt lleugerament de la línia del revestiment de façana), i les baranes dels balcons són de ferro amb reganyols decoratius sota mateix del passamà, i una zona de sòcol amb entrellaces geomètrics. Damunt la cornisa que corona la façana s'alça la barana del terrat, feta d'obra arrebossada. El revestiment de la façana està fet a base d'un arrebossat simple pintat de color blanc, llevat d'una zona de sòcol on es disposa un aplacat de rajoles comunes col·locades al trencajunt i en filades en diagonal; disposa, però, de diversos elements decoratius com, per exemple, el plafó ceràmic situat a la part més septentrional i a l'alçada del primer pis, on hi ha representats uns motius florals; també a la planta segona i al mateix nivell, es disposen quatre rajoles ceràmiques de color blau alineades formant roms.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 14, característic del creixement urbà sitgetà de la segona meitat del segle XIX, al voltant del carrer de Parellades, que inclou una mostra d'arquitectura força heterogènia dels segles XIX i XX.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)