C/ Sant Pau, 26

c/ Sant Pau, 26

Racionalisme
    Josep Emili Fernàndez Cros
    El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres, força simple formalment parlant, amb un llenguatge proper als postulats funcionalistes. S'estructura en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable, i la façana disposa d'una organització d'obertures força regular i amb unes persianes corredores que atorguen al conjunt una dinàmica volumètrica dependent de la situació de dites persianes. Les lloses dels dos balcons són força estretes i de formigó armat, amb unes baranes que segueixen un disseny (ferro tubular) del moviment racionalista dels anys vint del segle XX. El revestiment de la façana diferencia clarament dues zones; la planta baixa on, es disposen unes estretes franges imitant filades de totxo, i la resta de nivells, amb un arrebossat simple. No disposa de cornisa de coronament i la barana del terrat és d'obra amb una barana de ferro tubular.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 14, característic del creixement urbà sitgetà de la segona meitat del segle XIX, al voltant del carrer de Parellades, que inclou una mostra d'arquitectura força heterogènia dels segles XIX i XX.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)