C/ Sant Joan, 7

c/ Sant Joan, 7

XVII-XIX
    La normativa del Pla Especial permet afegir un pis més, traslladant la tortugada de la coberta
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un petit habitatge unifamiliar construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa i un pis. L'edifici actual sembla ser producte d'un seguit de reformes parcel·làries de la zona que han variat de forma substanciosa la disposició dels edificis primitius. A la planta baixa i a la zona més meridional s'organitza la porta d'accés a l'interior, amb emmarcaments de grans carreus de pedra i una llinda recta també de pedra; segueix una gran finestra amb dovelles en forma d'arc de mig punt (probablement un antic portal) i una petita finestra a la part més septentrional, defensada per una reixa simple. A la planta pis només hi ha dues senzilles finestres. Corona la façana una cornisa feta de diverses filades de teules de cantell que suporten un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet de teules d'encaix. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 1 que compren una illa urbana pràcticament ocupada per la casa d'Aleix Vidal i Quadras i els seus annexes, així com per tres parcel·les originals del c/ de Sant Joan.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)