C/ Sant Gaudenci, 8

c/ Sant Gaudenci, 8

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres, organitzat en alçat en planta baixa, dos pisos, més un tercer que sembla ser una remunta posterior. L'element característic de l'edifici és el tractament decoratiu de la façana, que alterna emmarcaments d'obertures en forma de faixa simple i pintats de color clar, amb la resta de superfície esgrafiada imitant una disposició de rajoles regulars amb elements florals i geomètrics. També és característica la balconada del primer nivell que ocupa gairebé tota l'amplada de la façana. Les dues obertures de la planta segona responen a la tipologia de balcons gairebé ampitadors. Les reixes de la balconada i dels dos balcons superiors són de ferro de fosa imitant balustrades amb passamà senzill. El revestiment de la façana disposa d'una zona de sòcol d'aplacat de pedra imitant filades de maons col·locats al trencajunt.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 16 que, segons aquesta normativa municipal, inclou una illa de cases característica del creixement urbà de Sitges en la segona meitat del segle XIX, entorn del c/ Parellades, així com alguns edificis anteriors del c/ Sant Gaudenci.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)