C/ Sant Gaudenci, 10

c/ Sant Gaudenci, 10

Noucentisme
    El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres i amb una façana organitzada en planta baixa i dos pisos. La disposició de les obertures és força simple, tres a la planta baixa i dues finestres a cada planta. La porta d'accés a l'interior dels habitatges està rematada per una llinda en forma d'arc de mig punt, i no disposa de cap tipus d'emmarcament; una finestra ocupa l'espai central (senzilla i sense emmarcaments) i un gran portal (també sense cap tipus d'emmarcament) ocupa l'espai contrari. Les quatre finestres dels pisos disposen d'emmarcaments en forma de faixa simple, feta d'obra vista de maó pintat de color vermell que contrasta amb el color blanc del revestiment de la façana. Corona l'edifici una cornisa simple contínua damunt la qual descansa un ràfec de teules. El revestiment de la façana disposa d'una zona de sòcol amb un aplacat de carreus de pedra desbastada. La resta de superfície disposa d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 16 que, segons aquesta normativa municipal, inclou una illa de cases característica del creixement urbà de Sitges durant la segona meitat del segle XIX, entorn del c/ Parellades, així com alguns edificis anteriors del c/ Sant Gaudenci.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)