C/ Sant Francesc, 22

c/ Sant Francesc, 22

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres i organitzat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable, amb elements propers a una estètica post modernista. El disseny juga amb diversos materials, com són el maó vist i l'aplacat de pedra rústica (a la planta baixa), com també amb les formes, arcs escarsers (a l'obertura que mena al balcó de la planta pis) i arcs de mig punt (emmarcament de la gran obertura de la planta segona). També destaca una gran cornisa, on es combinen les teules i els maons formant filades que suporten un ràfec de teules. Un gran balcó presideix la primera planta, el qual disposa d'una llosa d'obra amb decoració ceràmica i una estructura de mènsules de ferro forjat amb motius vegetals, i una senzilla barana on es combinen els barrots verticals i els helicoïdals, tots ells reblonats a un passamà simple. També destaca la barana de l'ampit de la finestra de la segona planta, feta d'obra de maó formant una gran gelosia romboïdal.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 17, característic de l'Eixample urbà de la vila, dut a terme durant la segona meitat del segle XIX. Les construccions del c/ Sant Francesc són les més tardanes, amb algunes mostres importants de l'arquitectura sitgetana d'inicis del segle XX. El frontis del c/ Sant Bartomeu també és homogeni, malgrat contenir elements de diferents èpoques.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)