C/ Sant Francesc, 19

c/ Sant Francesc, 19

Noucentisme
    Regular
    El Pla Especial determina que cal restaurar estrictament la façana. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 253. 2006
    Ref. cad.: 62208DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. La data de construcció consta inscrita a la dovella central de l'arc escarser del portal d'entrada: 1934. La planta baixa consta de tres obertures, mentre que a les dues plantes superiors es disposen quatre eixos d'obertures verticals, destacant l'estructura de dues balconades (una a cada nivell) amb dues obertures cadascuna, la qual cosa ofereix al conjunt un caràcter singular. Les baranes de les balconades son de barrots verticals simples amb uns elements decoratius en forma de cors. Totes les obertures, llevat de la porta d'accés situada a la planta baixa, disposen d'emmarcaments fets d'arrebossat en forma de faixa simple, i totes les llindes són rectes. Corona la façana una cornisa contínua motllurada, damunt la qual es disposa la barana del terrat, que és de balustres, construïda entre matxons d'obra. El revestiment està fet a base d'un arrebossat que imita un aparell de carreus de pedra desbastats col·locats al trencajunt.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. La finca està catalogada com una construcció de tipus B.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)