C/ Sant Bonaventura, 26

c/ Sant Bonaventura, 26

Bo
    El Pla Especial considera que cal conservar els elements de les plantes primera i segona i recuperar els eixos d'obertures de la planta baixa.
    Pla Especial, 249. 2006
    Ref. cad.: 62207DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un senzill edifici d'habitatges construït entre mitgeres, amb una façana organitzada en alçat en planta baixa i dos pisos. A la planta baixa es disposen quatre obertures, una de les quals és una finestra defensada per una reixa de ferro de forja decorada amb motius curvilinis. Els dos pisos disposen d'un tractament d'obertures idèntiques: un balcó central flanquejat per sengles finestres, això sí, els balcons disposen d'una volada i amplada decreixent, segons l'alçada. Les lloses i baranes dels balcons difereixen, però; mentre que a la planta primera disposa d'una llosa d'obra amb reforços de ferro de forja, i la barana és de barrots verticals simples a més d'incorporar helicoïdals; a la planta segona la llosa del balcó és massissa (sense reforços de ferro) i motllurada al cantell, i la barana, de ferro, però de disseny senzill. Totes les obertures disposen de les llindes rectes, sense que s'observi cap tipus de decoració en els emmarcaments. Corona la façana una cornisa feta amb dues filades de maons que suporten un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet de teules ceràmiques d'encaix. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill sense que s'observi cap tipus de decoració remarcable.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)