C/ Sant Bartomeu, 5

c/ Sant Bartomeu, 5

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa i dos pisos. Presenta una façana amb una organització d'obertures força simètrica, basada en tres eixos d'obertures. A la planta baixa es disposa un gran portal central, flaquejat per una porta més estreta i una finestra. Només el gran portal disposa d'emmarcaments amb carreus de pedra, una llinda en forma d'arc escarser amb una dovella central on s'inscriu un relleu amb la data de construcció de l'edifici: "1792". Les dues plantes tenen una distribució d'obertures idèntiques: un balcó central flanquejat per dues finestres. Els balcons disposen de llosa d'obra amb reforços de ferro i decorats amb rajoles. La volada i amplada és decreixent, segons l'alçada, i les baranes, de ferro de forja, combinen barrots verticals simples i helicoïdals. Les sis obertures dels pisos no disposen d'emmarcaments i la façana la corona un ràfec fet de diverses filades de maons disposats de diverses formes. La façana disposa un aplacat de pedra a la zona de sòcol i la resta de superfície està revestida amb un arrebossat senzill.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 17, característic de l'Eixample urbà de la vila, dut a terme durant la segona meitat del segle XIX. Les construccions del c/ Sant Francesc són les més tardanes, amb algunes mostres importants de l'arquitectura sitgetana d'inicis del segle XX. El frontis del c/ Sant Bartomeu també és homogeni, malgrat contenir elements de diferents èpoques.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)