C/ Sant Bartomeu, 18

c/ Sant Bartomeu, 18

El Pla Especial insta a conservar estrictament la façana i adequar la planta baixa a la normativa.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres, organitzat en alçat en planta baixa, dos pisos, més una remunta amb terrat pla transitable. Disposa de tres eixos d'obertures ben definits, on a la planta baixa s'estructuren formant tres portals amb emmarcaments de carreus de pedra, ben tallats i escairats, amb llindes rectes; els brancals descansen sobre una zona de sòcol d'aplacat de pedra formant tres filades de carreus regulars disposats al trencajunt. La resta d'obertures dels pisos corresponen a la tipologia de balcons amb llosa d'obra i reforços de ferro, amb una volada i amplada decreixent, segons l'alçada. Les obertures que menen als balcons no tenen cap tipus d'emmarcament remarcable, i els balcons disposen d'una barana de ferro, amb una zona de sòcol en forma de faixa decorativa i reganyols sota del passamà, que és simple. Corona la façana una cornisa contínua simple, lleugerament motllurada damunt la qual s'organitza la barana del terrat i la remunta. El revestiment de la façana imita, amb un arrebossat senzill, una disposició de carreus regulars disposats al trencajunt.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 18 conformat per una illa de les que integren l'eixample vuitcentista de la vila en direcció a l'estació de tren. Els edificis que l'integren mostren una arquitectura de nivell mig.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)