C/ Sant Bartomeu, 16

c/ Sant Bartomeu, 16

Bo
    El Pla Especial considera que cal conservar estrictament la façana i adequar la planta baixa a la normativa.
    Pla Especial, 227. 2006
    Ref. cad.: 62220DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres, i estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. Disposa de tres eixos verticals d'obertures repartides simètricament a tota l'amplada de la façana. A la planta baixa se situen un porta que dóna accés al vestíbul de la caixa d'escala, amb dos grans portals que la flanquegen. A les dues plantes següents es disposa un balcó central amb segles finestres flanquejant-lo. Les lloses dels balcons són d'obra amb reforç de ferro i rajoles decoratives. Les baranes són de barrots simples combinant els de secció rectangular i helicoïdals. Cap de les nou obertures que disposen els tres eixos tenen emmarcaments remarcables. Corona l'edifici una cornisa contínua simple, damunt la qual es disposa la barana del terrat que és d'obra de maó arrebossada. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 18 conformat per una illa de les que integren l'eixample vuitcentista de la vila en direcció a l'estació de tren. Els edificis que l'integren mostren una arquitectura de nivell mig.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)