C/ Sant Bartomeu, 15

c/ Sant Bartomeu, 15

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un senzill edifici d'habitatges, construït entre mitgeres i estructurat en altar en planta baixa i dos pisos. Disposa d'un aplacat de carreus de pedra desbastada a la zona de sòcol de la planta baixa, la qual disposa a més de tres senzilles obertures, totes amb les llindes rectes i sense cap motiu decoratiu. A les dues plantes restants, les obertures s'organitzen de la següent manera: un balcó i una finestra per planta. Les lloses dels balcons són d'amplada i volada decreixent, segons l'alçada, i disposen de baranes de ferro, amb barrots verticals senzills que combinen amb helicoïdals. Les obertures de les dues plantes no disposen de cap tipus d'emmarcament remarcable. Corona la façana una cornisa contínua, lleugerament motllurada, que suporta un ràfec de teules. Damunt la cornisa hi ha una barana de ferro de disseny senzill. El revestiment de la façana (llevat de la zona de sòcol comentat anteriorment) és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 17, característic de l'Eixample urbà de la vila, dut a terme durant la segona meitat del segle XIX. Les construccions del c/ Sant Francesc són les més tardanes, amb algunes mostres importants de l'arquitectura sitgetana d'inicis del segle XX. El frontis del c/ Sant Bartomeu també és homogeni, malgrat contenir elements de diferents èpoques.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)