C/ Sant Bartomeu, 17

c/ Sant Bartomeu, 17

Bo
    El Pla Especial estableix que cal mantenir la façana; es permet fer una nova finestra a la banda esquerra de la segona planta.
    Pla Especial, 221. 2006
    Ref. cad.: 62205DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. Respon a una tipologia edificatòria senzilla de la segona meitat del segle XIX, amb tres obertures a la planta baixa, tres a la segona (un balcó i dues finestres de diferents mesures), i un balcó gairebé ampitador i una finestra a la planta segona. Els balcons disposen d'unes baranes simples, on es combinen els barrots verticals senzills i els helicoïdals. Totes les obertures tenen uns emmarcaments senzills, fets a base de faixes simples d'arrebossat que sobresurten de la línia de revestiment de la resta de façana, que està fet a base d'un arrebossat senzill pintat d'un color més clar que els emmarcaments. Corona l'edifici una cornisa contínua motllurada. A nivell dels forjats hi ha unes faixes que els indiquen.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 17, característic de l'Eixample urbà de la vila, dut a terme durant la segona meitat del segle XIX. Les construccions del c/ Sant Francesc són les més tardanes, amb algunes mostres importants de l'arquitectura sitgetana d'inicis del segle XX. El frontis del c/ Sant Bartomeu també és homogeni, malgrat contenir elements de diferents èpoques.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)