C/ Parellades, 9

c/ Parellades, 9

Regular
    El Pla Especial estableix la conservació íntegra de la façana amb recuperació de les obertures de la planta baixa. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 190. 2006
    Ref. cad.: 62236DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres que disposa d'un alçat de tres plantes (pb + 2p). A la planta baixa, les obertures no corresponen al projecte original i han estat modificades com accessos als locals comercials que ocupen actualment aquest ras. En el cos superior destaca, en primer lloc, el parament, que mostra un esgrafiat que imita carreus i que disposa decoracions florals sobre les llindes dels balcons. Pel que fa a les obertures, s'observa una combinació de balcons i de finestres, segons l'esquema finestra-balcó-balcó-finestra. Les finestres disposen de gelosies de fusta de perfil ondulat, típicament sitgetanes. Pel que fa als balcons, aquests estan conformats per volades de rajola suportades per perfils i grapes metàl·liques; les baranes, de ferro forjat, alternen barrots simples i helicoïdals. Finalment, el coronament del frontis consta d'una cornisa motllurada i d'una barana de balustres.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 14, característic del creixement urbà sitgetà de la segona meitat del segle XIX, al voltant del carrer de Parellades, que inclou una mostra d'arquitectura força heterogènia dels segles XIX i XX. El projecte arquitectònic original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)