C/ Major, 52

c/ Major, 52

Bo
    El Pla Especial recomana transformar la finestra del primer pis en un balcó; l'edifici ha experimentat altres reformes recents, que s'ajusten a les disposicions d'aquesta normativa.
    Pla Especial, 179. 2006
    Ref. cad.: 62203DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Finca situada entre mitgeres, que consta d'un alçat estructurat en tres nivells (pb + 2p) i d'un frontis organitzat en base a dos eixos verticals definits per l'alineació de les obertures. A la planta baixa s'identifiquen dues àmplies obertures que donen accés al local comercial i que estan molt desvirtuades respecte del seu disseny original. En els pisos superiors es localitza un balcó (amb volada d'obra de perfil metàl·lic i barana de barrots simples) i una finestra emplaçada a la banda esquerra. El coronament consta d'un fals ràfec i d'una barana d'obra llisa, que delimita el terrat transitable de l'edifici. A la façana figuren dues plaques commemoratives de rajola policroma, amb efemèrides relacionades amb el sitgetà Josep Batlle i Carreó, que visqué en aquesta casa i que fou pare i avi de dos presidents d'Urugai.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 9, que inclou una mostra molt variada de l'arquitectura civil sitgetana, des de grans casals datables entre els segles XVII i XIX, a construccions populars. L'element més significatiu del conjunt és la Casa del Rellotge, situada a la plaça Cap de la Vila.

L'establiment encara conserva el rètol original de la pastisseria "L'Estrella" fundada l'any 1844, que fou dissenyat per Pere Jou.

ESQUERDA, M. (2002) "Sitges artístic". Tarragona Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)