C/ Major, 27

c/ Major, 27

Regular
    La normativa del Pla Especial estableix la conservació de la façana, adaptant les obertures de la planta baixa a les disposicions municipals. Recentment la finca ha patit un incendi en el seu primer pis. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 156. 2006
    Ref. cad.: 62226DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici situat entre mitgeres i que disposa de quatre plantes d'alçat (pb + 3p) amb dues obertures en cadascuna d'elles. La composició estableix les habituals línies verticals basades en l'ordenació de les obertures, mentre que l'horitzontalitat es potencia, en aquest cas, mitjançant l'ús de frisos de rajoles de cartabò, situats a la mateixa cota que els forjats de la finca.
    Les obertures de la planta baixa no corresponen al projecte inicial, essent resultat de remodelacions posteriors. En canvi, el primer i segon pis conserven les obertures originals, un balcó i una finestra emplaçada a la banda dreta del frontis. Els balcons mostren una volada que redueix la seva amplada en els pisos més elevats, de la mateixa manera que se simplifica el programa decoratiu de les baranes metàl·liques. Les volades estan conformades per llosanes de pedra amb el perfil motllurat, mentre que les baranes disposen d'un sòcol amb oves i volutes i d'un fris d'oves situat sota el passamà. El tercer pis consta únicament de dues finestres i en el coronament de la façana tan sols s'identifica una cornisa motllurada.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 10 que inclou dues àrees ben diferenciades: d'una banda, la zona del c/ Major que comprèn les mostres més representatives de l'arquitectura sitgetana realitzada als segles XIX i XX; d'altra banda, s'integra en aquest conjunt una part de l'arquitectura popular del c/ Carreta.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)