C/ Carreta, 21
Sitges

  Garraf
  c/ Carreta, 21

  Coordenades:

  41.23548
  1.81026
  400297
  4565580
  Número de fitxa
  08270-77
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  La normativa vigent obliga a la conservació de la façana i admet modificacions de les finestres de les plantes superiors
  Protecció
  Legal
  Pla Especial, 77. 2006
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62229DF0605N
  Autor de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Edifici construït entre mitgeres, que presenta un alçat de tres nivells (pb + 2p) amb dues obertures en cadascun d'ells, corresponents a dues portes a la planta baixa, un balcó i una finestra al primer pis i, finalment, dues finestres amb el darrer nivell que és resultat d'una remunta posterior.
  A la planta baixa s'identifica un accés de forma rectangular i sense entitat arquitectònica remarcable, que comunica amb els pisos superiors, i una portalada que accedeix al bar-restaurant "Castell". Aquesta darrera presenta forma d'arc de mig punt adovellat i brancals conformats per carreus de pedra disposats en forma de pinta; és, sens dubte, l'element arquitectònic més significatiu del conjunt del frontis.
  En els pisos superiors, totes les obertures mostren un disseny senzill i convencional. El balcó del primer pis presenta volada d'obra de perfil recte i barana metàl·lica constituïda per barrots simples.
  Aquesta façana, com d'altres del mateix c/ Carreta, aplica el color blau als elements metàl·lics i a les persianes.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

  El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)