C/ Bonaire, 3

c/ Bonaire, 3

El Pla Especial estableix la conservació estricta de la façana.
    Pla Especial. 46. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Casa de tres plantes (pb + 2p) que respon plenament als patrons constructius de l'arquitectura civil catalana de mitjans del segle XIX. Consta de dues obertures en cada nivell, que en la planta baixa corresponen a dues portes, és a dir, un accés a l'escala de veïns i un altre al local comercial que ocupa els baixos. En el primer pis s'identifica un balcó corregut i en el segon, dos balcons ampitats; les llosanes que configuren les volades -probablement de pedra- presenten els angles treballats amb motllures llises, mentre que les baranes, metàl·liques, mostren decoració en el sòcol i sota el passamà. Els nivells de forjat de l'immoble es tradueixen en el frontis mitjançant petites cornises motllurades. En el coronament s'observa el registre d'obertures de la solera, una petita cornisa i la barana d'obra del terrat transitable de la finca. El parament exterior mostra un arrebossat de color blanc, llevat de la zona corresponent al sòcol en el que la pintura és de color gris; destaca la presència, entre les obertures del primer pis, d'un plafó ceràmic policrom en el que apareix representada la figura de Sant Josep.

La porta del local comercial visible en la planta baixa, abans havia estat configurada com un finestral del tipus anomenat "quarto de reixa" i ha estat recentment transformada en porta, seguint les recomanacions de la normativa del Pla Especial.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)