C/ Bonaire, 23

c/ Bonaire, 23

El Pla Especial determina la conservació íntegra de la façana.
    Pla Especial. 50. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici de tres plantes (pb + 2p) que presenta una jerarquia dels nivells que disminueix a mida que la façana guanya alçada. A la planta inferior s'identifica l'accés a l'escala de veïns i un gran finestral a mode dels tradicionals "quartos de reixa". Ambdues obertures presenten els brancals i les llindes conformades per carreus de pedra d'angle sec; en el cas del finestral destaca l'element central de la llinda, en forma de clau, i el programa decoratiu de la reixa metàl·lica, amb una estrella de vuit puntes en el centre i un entramat de volutes a la part superior. El primer pis consta d'un balcó corregut amb dues obertures; la volada està constituïda per llosanes de pedra de motllura llisa i la barana mostra elements decoratius geomètrics en el sòcol i sota el passamà. En el darrer pis hi figuren dues finestres amb ampits motllurats de pedra. Els nivells de forjat de l'immoble es tradueixen a l'exterior mitjançant motllures simples. El coronament consta dels orificis de ventilació de la solera i d'una cornisa força desenvolupada, sobre la qual se situa la barana d'obra del terrat transitable de la finca. Tot el parament exterior presenta un revestiment de morter de calç que imita un parament regular de carreus de pedra.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)