Bosc dels Obrics
Ullastrell

Paratge dels Obrics, 08231
    Al nord-oest del terme municipal, entre el torrent de l'Obric i el torrent Fondo

El sotabosc és molt abundant.
    Adriana Geladó Prat

Bosc situat a l'extrem nord-oest del terme municipal i delimitat pel torrent de l'Obric, el torrent Fondo i la riera de Gaià. Es tracta del típic bosc mediterrani habitual en terres de la Catalunya oriental. Està format per les diverses espècies forestals que caracteritzen la zona, sobretot pi blanc i alzina, però també algun roure. Actualment, aquesta massa forestal presenta un abundant sotabosc format per ginesta, gatera i altres espècies de matoll, que fa que l'accés a determinats llocs sigui pràcticament impossible.

A l'Arxiu Municipal d'Ullastrell es conserva un manuscrit de l'any 1753 on s'explicita que s'havia de plantar un bosc de roures als voltants de la zona coneguda com Aubarich. El topònim fa referència al bosc de l'Obric actual.

Arxiu Municipal: "Censos agraris, estadístiques agrícoles i ramaders: Certificat de "montes y prados"" (1753). http://www.creaf.uab.es/iefc/pub/Regions/PortadaRF5.htm (consulta: 04-05-13).