Bosc de les Forques
Castellbisbal

Terme de Castellbisbal. Turó de les Forques (08755 Castellbisbal)
    Emplaçament
    Des de la urb. de Can Costablanca, s'agafa el camí que arriba a la torre Fossada, al llarg del turó.

41.47569
    1.94593
    411991
    4592102
    08054-162
    Diversos
    Raquel Valdenebro Manrique

Bosquet de petites dimensions que es limita pràcticament al turó de les Forques, on es troba la Torre Fossada. Es tracta d'un dels tres boscos supervivents de l'incendi del 1994. Format bàsicament per pinassa i molt sotabosc (bruc, llentiscle, arboç, etc..) queda limitat per la urbanització de Costablanca, tot i que vers el cantó nord s'estén cap a la Colònia del Carme per sortir ja del terme municipal. Aquest tram fins a la Colònia del Carme, per trobar-se encarat al nord manté una vegetació més variada, consistent en pi, i abundant presència de roures i alzines, així com un sotabosc molt abundant.

Es tracta d'un bosc jove, d'entre 20 i 40 anys, crescut sobre el que devien ser antics camps de conreu i zones d'aprofitament ramader.

MATEU MIRÓ J. (1991) El meu poble. Ajuntament de Castellbisbal.