Bosc de Can Raspall dels Horts
Torrelavit

Ctra. C-244, km 26,5; cal prendre un desviament a l'est, que en 500m ens porta a la zona

Marta Rodríguez

El bosc de Can Raspall dels Horts té una superfície aproximada de 73 hectàrees de massa boscosa que rodeja la finca de Can Raspall seguint el curs del torrent de Can Raspall en sentit est-sud-oest. Presenta les característiques pròpies d'un bosc de ribera, amb un ambient humit i ombrívol, pel que fa a la vegetació, amb presència d'acàcies, lledoners (Celtis australis), àlbers (Populus alba), plàtans (Platanus acerifolia o P. hispanica) i de plantes enfiladisses. A mida que s'allunya del llit del torrent guanya noves i diferents espècies botàniques pròpies del bosc mediterrani com pins (Pinus halepensis) i alzines (Quercus ilex). Aquest bosc salva un desnivell aproximat de 20 metres.

LLORAC I SANTIS, Salvador (2003): "Torrelavit. Ahir i avui d'un poble del Penedès". Edita: Ajuntament de Torrelavit, p. 148.