Borja de can Canals
Corbera de Llobregat

XVIII?
    Sembla que una part de la coberta ha caigut.
    Catàleg Municipal, 2005, núm. 76
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Borja de vinya construïda en pedra dels seus voltants, obrada amb murs de pedra en sec. Presenta planta circular d'aproximadament 4 m de diàmetre i 2 m d'alçada; el gruix dels murs és de 50-60 cm. Hi ha coberta de cúpula de pedra amb terra al damunt. Disposa d'una sola obertura, en forma de porta.

Està pràcticament colgada per la vegetació. L'accés és pràcticament impossible i només es pot veure des d'una certa distància.

Tot i que no hi ha elements documentals que permetin realitzar una datació aproximada, les casetes de vinya es remunten a una tradició immemorial. En qualsevol cas, la seva presència als indrets del municipi són anteriors a la meitat del segle XIX, ja que va ser aleshores que es va eliminar el conreu de la vinya a causa dels estralls de la fil·loxera.

RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.