Bògit de can Sivila
Súria

Al torrent del Bògit, sota Torremalús
    Dins la llera del torrent, en una zona de parets molt verticals

En estat de deteriorament estructural avançat
    KuanUm - JM Huélamo - JM Solias
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Al fons del torrent del Bògit, dins la seva llera es troben les del bògit de can Sivila. El bògit en si és la màquina per a elevar l' aigua subterrània, composta d'una roda horitzontal (rodet) amb braços, amb la que engranen les dents d'una roda vertical que en rodar mou una sèrie de catúfols disposats al llarg d'una cadena, la part inferior de la qual va submergida dins l'aigua del pou on la màquina està instal·lada. De tota manera, en aquest cas, la part superficial del giny ha desaparegut. Es pot comprovar, això si, la presència de restes de la construcció que servia per a fer pujar l'aigua i per a derivar-la cap els antics recs. La construcció és, en part de maçoneria de pedra irregaular i, en part, de totxo vist, per la qual cosa sembla que es pot datar de finals del segle XIX, quan tota aquesta zona era conreada de vinya.

Es pot observar com, actualment, es continua extreient l'aigua mitjançant una tuberia de plàstic