Bòbila cal Vidal, antic jaciment
Sant Vicenç de Castellet

Neolític
    Destruït
    Sense accés
    María del Agua Cortés Elía

Enterrament a l'aire lliure aïllat. Terrassa a la riba esquerra del riu Llobregat, dins els casc urbà del poble, en un solar utilitzat de magatzem per l'empresa Excavacions López. Es tractava d'un sepulcre de fosa neolític tipus sabadellià tapat amb lloses de mida desigual. Estava ubicat a gran fondària respecte el nivell del sòl, a 5 metres. Al seu interior hi havia un esquelet en posició arraulida, de costat i amb les cames doblegades. No es trobà aixovar, tan sols un fragment de sílex atípic per sobre les lloses coberteres. Cal assenyalar que al seu voltant s'hi trobà una capa de terra cremada.

S'inventaria perquè està documentat a la Carta Arqueològica de la Generalitat de Catalunya tot i que està destruït.

Va ser una troballa fortuïta al extreure terres per la bòbila de Cal Vidal, apareguent a una fondària de 5 metres. L'excavació es realitzà l'any 1934 per Mn. Valentí Santamaria i Lluís Rubiralta, membres de la secció d'arqueologia del Centre Excursionista Montserrat de Manresa. Es va donar a conèixer a la revista "Ampurias" amb un estudi fet per Josep Colominas (1940). El material es troba dipositat al Museu Comarcal de Manresa.

COLOMINAS, J. (1940). Nuevos sepulcros de fosa en Cataluña. Ampurias nº 2. ALMAGRO, M.; SERRA RÀFOLS, J.; COLOMINAS, J. (1945). Carta arqueológica de la provincia de Barcelona.Madrid. RIPOLL, E.; LLONGUERAS, M. (1963). La cultura neolítica de los sepulcros de fosa en Cataluña. Ampurias nº 25, Barcelona. P. 31. MUÑOZ, A.M. (1965). La cultura neolítica catalana de los sepulcros de fosa. Universitat de Barcelona. CANAL, P., VILA, M. (1986). Sant Vicenç de Castellet des de l'antiguitat als nostres dies. Llibreria Sobreroca, Manresa, 3ª ed. DAURA, A., GALOBART, J., PIÑERO, J. (1995). L'arqueologia al Bages. Centre d'Estudis del Bages.