Blanquers
Taradell

Des del barri de Mont-rodon, seguir el camí que porta fins la casa

XVII-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Blanquers és una masia del segle XVII que va ser ampliada per la part posterior al segle XIX i lateral al segle XX.
    És un edifici de planta rectangular que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accediex per un portal d'arc pla de pedra carejada, i la resta d'obertures del frontis són d'arc pla arrebossat i s'hi distribueixen de forma aleatòria. A les façanes laterals hi ha diverses finestres d'arc pla de pedra carejada, mentre que a la façana posterior són amb llinda de fusta. Tant als laterals com a la part posterior s'hi adossen cossos annexes d'un sol nivell d'alçat. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons. A l'interior s'hi conserven les obertures de pedra carejada de la sala, dues d'elles inscrites:·"JAUMA COSTA" i "MAS DE BLANQUERS".

El nom de Malchers del qual probablement deriva Blanquers el trobem en documents del segle XI. La masia com a tal consta al segle XIV, tot i que quedà deshabitada després de crisi de la Pesta Negra. La casa no apareix novament nombrada fins al segle XVIII. Estava vinculada al mas Costa de Seva, del qual probablement n'era una masoveria. A l'amirallament de 1851 hi consta que pertanyia a Ramon Costa de Seva.