Bauma al Sot del Bac
Figaró-Montmany

Montmany. Sot del Bac
    Sot del Bac. PR C-33.

FERO SA. C/ Muntaner, n. 262. Barcelona. 08021.
    Anna M. Gómez Bach

Petita bauma situada al marge dret del PR-33 que porta del Figaró a Montmany, dins el Sot del Bac. Bauma formada per la soscavació lateral del torrent del Sot del Bac, 35- 40 metres per sobre del tàlveg actual. Es tracta d'una cavitat no gaire profunda excavada en un marge o vessant rocós on penetra la claror. Aquesta presenta pintades i evidències d'ocupació a l'interior, amb traces d'haver-hi fet foc.

El pas del Sot del Bac seria un camí natural utilitzat per les primeres comunitats humanes, tant per abastir-se dels diversos recursos naturals (aigua, caça i recol·lecció) com a lloc de pas i de comunicació del sector del Congost amb Puiggraciós i els Cingles de Bertí. Actualment aquest és ocupat de forma esporàdica per caminants i escaladors.