Bassa d'Antònia Ribas
Alella

Les Costes - Rials
    Pujant pel torrent de Rials, fins arribar a les Costes.

Dolent
    En desús des de fa força temps. Hi ha vegetació a l'interior i està una mica descalçada externament.
    BCP (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Polígon 02 - parcel·la 31

Bassa de recollida d'aigua del pou que hi ha a pocs metres. Planta quadrada (5'80 x 5'50 m).
    L'aigua d'aquest pou és la de la mina de Can Serra. Servia per regar les feixes on hi havia tarongers; també hi havia oliveres. Els murs són de paredat antic, amb petites pedres irregulars i morter.

Per sobre de la bassa s'han trobat canalitzacions per recollir les aigües pluvials. Aquest element forma part, amb senyalització pròpia, de la ruta paisatgística de la Vall de Rials.

Segons informació oral del sr. Rafael Bernades l'aigua es pouava amb galledes i circulava per una canal fins arribar a la bassa.

MONTLLÓ, Jordi i FONT, Josep (2007). Inventari d'arquitectura rural i popular d'Alella. Inèdit.