Barranc del Borrissol
Súria

Camí rural des del mas Reguant
    Al pendent de la serra de Costafreda

El forn es conserva en molt mal estat i està en perill imminent de desaparició.
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

En aquest lloc s'observen diversos elements d'interès patrimonial. Per una banda, es conserva una pedrera de guixos on es pot veure la continuació de la falla del Tordell el tall. Es tracta de dipòsits d'anhidrita que al transformar-se en guix augmenta de volum fins un 60%. D'altra banda, hi ha un forn per a la calcinació del guix per obtenir guix utilitzable. Aquest forn es troba totalment enfonsat. A poca distància, a més, es pot veure una antiga bòfia de grans dimensions (dita "col·lapse" en terminologia geològica) detectada per les terrasses que l'han reomplert, les quals es troben inclinades. Aquest col·lapse té uns seixanta metres de potència i està format per la dissolució de la carnalita.

El forn i la pedrera havien estat explotats per la família Reguant, a principis de segle, segons informació oral.