Barraca sota el cementiri
Oristà

Sector Oest del terme municipal
    A uns 30 m per sota de la carretera B-433, del p.k. 11'400

Bo
    Per dins té unes pedres obliqües molt grans i ben col·locades que ajuden a suportar les parets i a que la barraca es mantingui ben conservada.
    Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

Barraca situada a uns 30 metres al SO del cementiri d'Oristà. Situada a peu de marge d'un camí molt proper a un camp de conreu.
    Es tracta d'una barraca aèria adossada al marge de planta pràcticament quadrada de 350 x 330 cm., amb una alçada de 205 cm. Té al lateral esquerre una finestra, per dins amb forma trapezial però que acaba a l'exterior amb forma rectangular. Al sostre també hi ha una petita obertura de sortida de fum.
    Molt ben construïda amb la tècnica de pedra seca. S'han utilitzat pedres irregulars i de diferents dimensions. Algunes pedres petites estan col·locades verticalment omplint buits.
    Sobre l'obertura principal té la llinda plana. A la vegada tota la cabana presenta un ràfec de lloses envoltant el perímetre.
    Té una coberta de lloses coberta per una capa de terra i vegetació.

Orientació SE.

Dimensions aproximades:

Planta exterior: 350 x 330 cm.
    Planta interior: 200 x 175 cm.
    Alçada exterior:: 205 cm.
    Alçada interior: 220 cm.
    Gruix del mur: 70 cm.
    Obertura en forma de finestra de 26 cm. d'alçada, amb un costat inferior de 25 cm. i un costat superior de 22 cm. Acaba a l'exterior en un rectangle de 24 x 12 cm.
    l'obertura de la porta es troba a 65 cm. de la dreta de la façana.