Barraca Mirador del Bassí
Oristà

Sector Oest del terme municipal
    Situada sobre la vall del riu Bassí, a l'alçada del Km 12 de la B-433.

Regular
    Força deteriorada. Manté part de les parets. Bona part de la coberta està esfondrada però manté dues bigues de fusta no gaire gruixudes.
    Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

Barraca  situada al capdamunt del pendent d'una muntanya des d'on es veuen els camps que hi ha a la vora del riu Bassí. Possiblement tenia una utilitat relacionada amb camps propers situats al darrera  de la cabana.
    És una barraca aèria adossada al marge de planta rectangular. La coberta estava formada per bigues de fusta i lloses de pedra. La porta té una llinda plana.

Dimensions aproximades:

Planta exterior: 220 x 200 cm.
    Obertura de la porta: 70 x 150 cm.
    Gruix del mur: 50 cm.

A Oristà destaca el passat vitivinícola que queda palès en les tines que es conserven a motes masies i cases, i en les barraques que servien per guardar les eines o aixoplugar als jornalers. Trobem una tipologia més grossa que s’anomenen cabanes, i que s’havien utilitzat pels pastors i jornalers que vivien a la zona quan es llogaven per fer feines.