Barraca dels Ensorrats
Vallirana

Cal Jep - Can Rovira
    Al peu del camí que conecta la masia de cal Jep amb la de can Rovira, prop dels Ensorrats

Força enrunada, sense coberta ni tancaments.
    Adriana Geladó Prat

Edifici de planta rectangular i d'un sol nivell, amb la coberta d'un sol vessant, tot i que completament enderrocada. La façana principal, orientada al camí, està força degradada i ha perdut el portal d'accés (de fet, a l'interior han crescut uns quants pins). A les façanes laterals hi ha dues petites obertures triangulars bastides amb maons plans, mentre que a la posterior hi ha una finestra feta amb maons disposats a plec de llibre força malmesa. La construcció està bastida en pedra sense treballar i maons lligat amb abundant morter de calç, que alhora també fa de revestiment dels paraments. A les cantonades hi ha pedres escairades de mida gran.

És probable que l'edifici estigui relacionat amb la possible antiga pedrera de la zona dels Ensorrats, que abastia de pedra els forns de calç de l'entrada a les Casetes Montané.