Barraca del Pujolet
Rellinars

Al camí carener que puja de la Caseta a Cal Pujolet

El marge protegeix la barraca
    Marc Malgosa Montserrat, Marc Sàmper Gispert i Joan Soler Gironès

Barraca de pedra seca situada al corriol carener que puja des de La Caseta fins a Cal Pujolet. Uns 200 mt en línia recta si pugem de La Caseta i uns 125 mts si baixem des de Cal Pujolet. En aquest punt hi ha un marge de pedra seca, on està incrustada aquesta barraca.

Es tracta d’una construcció terrera de marge, de planta quadrada. La porta està orientada a sud-oest i amb una llinda plana, mesura 50 cm d’ample per 120 cm d’alçada. La coberta és de falsa cúpula, no sembla restaurada. L’interior de la barraca té una fondària i amplada de 170 cm i una alçada també de 200 cm. Al fons gairebé davant la porta hi ha un doble cocó.

Barraca inventariada per l'Observatori del Paisatge de Catalunya dins el projecte Wikipedra de construccions de pedra seca, amb el codi número 22880.

La barraca de pedra seca consta en el cadastre en terres del mas de Les Ferreres.

L'aprofitament dels materials de l'entorn per a fer murs, marges o barraques, resultat entre d'altres de les tasques de despedregar els camps, és característic dels paisatges de pedra seca.

MALGOSA MONTSERRAT Marc, SAMPER GISPERT Marc i SOLER GIRONÈS Joan (2021) “Rellinars a les teves mans”, guia excursionista i geogràfica. Edita Ajuntament de Rellinars

MONTLLÓ BOLART, Jordi - Mapa de patrimoni cultural i natural de Rellinars (Vallès Occidental) - Juliol 2019 - Coordinació Area de Cultura DIBA.

Mapa Topogràfic municipi de Rellinars, escala 1:7500, inclòs dins la guia excursionista i geogràfica de “Rellinars a les teves mans” (2021)