Barraca del Pla del Molí
Vilassar de Dalt

Pla del Molí

no conserva la coberta ni part de les parets.
    Jordi Montlló Bolart

Barraca de vinya o de pagès doble, de planta rectangular de les quals només en resta la paret orientada a sud - est i orientada a nord - oest. Estaven construïdes aprofitant el mur intern de pedra de la riera, just a l' indret on conflueixen les aigües de les dues rieres que donen origen a la riera de Vilassar, la d'en Salvet i la de Targa. Disposava de dos cossos rectangulars fets de maons i arrebossat, amb les cobertes de volta rebaixada en maó pla. Les restes indiquen que la porta estava orientada a llevant i segurament es comunicaven pel seu interior. Al davant de les barraques hi ha els camps de cultiu amb una bassa parcialment.

Des de fa anys el pagès utilitza aquest espai per emmagatzemar-hi les canyes de la riera que utilitza per lligar tomaqueres, mongeteres, etc.

La vinya havia estat un dels principals conreus de la comarca durant molts anys fins que la fil·loxera en va malmetre la majoria. Tot i així, el sector es va refer i reestructurar, fins el punt de crear un denominació d'origen pròpia: Alella. Vilassar de dalt tot i no tenir gaire vinya en l'actualitat, en forma part.

MONTLLÓ, Jordi i FONT, Josep (2007). Inventari d'arquitectura rural i popular d'Alella. Inèdit.