Barraca del Baumeta
Avinyó

Sta. Eugènia de Relat
    120 m al nord-est de Les Casetes de Relat

Marc Cucurella Pinilla

Barraca de vinya de planta circular amb una superfície aproximada d'uns 8 m2. Està construïda amb carreus de pedra irregulars i molt allargassats, lligats en sec. A la vessant de llevant hi ha una obertura en forma de porta. El sostre està fet amb volta cònica, a base de la superposició de lloses tapades amb una llosa més gran al capdamunt. A la vessant de ponent hi ha una petita obertura com a respiració de la barraca.

El tipus de construcció i ús de carreus allargats coincideix amb les barraques del Pla de la Garriga, amb la qual cosa podria ser del mateix constructor.