Barraca de vinya del Cumònia
Sant Llorenç Savall

Al marge esquerre del torrent de les Comes, seguint una pista de desemboscar
    Vall d'Horta

Afectada per la malesa
    Laura de Castellet i Ramon

Barraca situada al mig d'un marge, i que per tant no deixa veure cap estructura exterior. A l'interior es pot veure la forma arrodonida, i encara que la porta és baixa, s'hi cap dret i deu mesurar ben bé 2 m tant d'alt com d'ample. Pel fet d'estar en un marge no presenta obertura per a sortida de fums, ja que damunt hi ha una feixa.

Va ser arreglada recentment, després dels incendis. Tot i que hi ha altres barraques de marge, aquesta n'és representativa per ser, segurament, la més gran.

La barraca és coneguda pel nom de "Cumònia", que deuria ser el renom del propietari o d'algun treballador. Aquesta barraca no consta en cap document cadastral.

AA.DD (2006) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 6 (La vinya, març 2006), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.