Barraca de vinya
El Bruc

Malniu-Carena de les Pujades
    Nord-est del terme

Gemma Estrada i Planell i Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Barraca de pedra seca i planta semicircular, encaixada entre dos marges i encarada cap a migdia. La coberta és de falsa cúpula, amb una capa de pedruscall i crespinell al damunt i amb la sortida de fums tapada amb una pedra manllevadissa. Hi ha una finestra al mur i restes de foc a l'interior. El portal és trilític. És situada en una zona de feixes i marges, força emboscada i de difícil accés, molt a prop de l'olivar del Pere Jan.
    La porta d'accés té 8,80 m d'amplada i el diàmetre interior fa 1,50 m.

La ubicació és aproximada, ja que no s'ha localitzat físicament amb aquesta feina.

SOLER i BONET; Josep (1994); Les barraques de vinya. Les construccions de pedra seca a la comarca del Bages. 9 Quaderns Centre d'Estudis del Bages
    ENRICH; MIRET; VICH, (2006) Pedra seca a l'Anoia: Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt.