Barraca de vinya
El Bruc

Malniu-Carena de les Pujades
    Nord-est del terme

Gemma Estrada i Planell i Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Barraca de pedra seca -sorrenca i conglomerat-, de planta circular i falsa cúpula recoberta de pedruscall i crespinell i envoltada per un voladís. El portal és trilític, amb dues llindes i té una finestra al mur i una pedra a l'exterior, que servia de banc. A l'interior hi ha un cocó, un calaix i restes de foc. Li ha caigut alguna pedra.
    Està orientada al nord.
    Mides portal: 0,87 m amplada i 1,26 m alçada.
    Mides perímetre interior 2,40 m

La ubicació és aproximada, ja que no s'ha localitzat físicament amb aquesta feina.

Aquesta barraca està situada a l'antic mas rònec de les Pujades, documentat l'any 1207. Al segle XIX era una zona dedicada majoritàriament al conreu de la vinya.

SOLER i BONET; Josep (1994); Les barraques de vinya. Les construccions de pedra seca a la comarca del Bages. 9 Quaderns Centre d'Estudis del Bages
    ENRICH; MIRET; VICH, (2006) Pedra seca a l'Anoia: Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt.