Barraca de Vilapudúa de Baix 1
Avinyó

Sta. Eugènia de Relat
    300 m al sud-est de La Baumeta

El sostre ha començat a patir moviments desestabilitzadors de l'estructura.
    Marc Cucurella Pinilla

Barraca de vinya de planta circular i una superfície aproximada de 8 m2, construïda amb carreus irregular lligats en sec. A la vessant de llevant hi ha una obertura en forma de porta. El sostre de la barraca està fet amb volta cònica a partir de la superposició de lloses, sobre de les quals hi ha terra aixafada com a aïllant tèrmic. La part del sostre que dóna a la façana ha començat a perdre algunes lloses i provoca una desestabilització del propi sostre a mitjà termini. La part de ponent de la barraca reposa sobre una balma natural, i això fa que la paret de pedres no comenci fins a una alçada aproximada de 60 cm respecte el nivell de terra. A la vessant de tramuntana hi trobem un llit-taula fet de lloses de pedra.

Les barraques de Vilapudúa tenen el sostre molt baix i semblen construïdes pel mateix autor.