Barraca de l'Hort d'en Sitges
Castellfollit de Riubregós

A l'hort d'en Sitges
    A la zona d'horts situada a llevant del poble, a l'alçada del poliesportiu

L'exposició a l'erosió i els materials en els quals està excavat en propicien la degradació.
    Xavier Bermúdez López

Barraca excavada lateralment en el terreny de guixos, aprofitant un tall vertical en el mateix causat per l'erosió de la rasa que baixa entre la Novella i el Cap Xic. Hi ha tres obertures quadrades (que a priori connecten amb un espai comú) encarades a l'oest, molts metres per sobre dels terrenys adjacents. Durant l'elaboració d'aquest mapa de patrimoni no s'hi ha pogut accedir, de manera que no s'ha pogut constatar si l'accés a aquest espai es realitzava des de dalt (mitjançant una galeria) o bé cal suposar l'ús de cordes o escales des de baix.

L'ús d'aquesta barraca s'ha d'entendre en consonància amb l'activitat agrícola al lloc, servint com a aixopluc i magatzem d'eines per als pagesos.