Barraca de la Vinya de Gordey
Vilassar de Dalt

Tros de Domènec, passat el torrent d'en Bruno
    Darrera Can Maioles

Parcialment enderrocada
    Jordi Montlló Bolart

Barraca de picapedrer ubicada a redós d'una antiga pedrera d'extracció de granit al capdamunt de Can Maioles, en el tros anomenat de Domènech. Es tracta d'una barraca de planta rectangular (2,90 x 2, 20 m), amb la coberta de tartana, executada amb volta de maó, sense arrebossat exterior. Parcialment excavada a la mateixa pedrera, les parets estan fetes de paredat antic, força irregular, aprofitant la matèria primera de proximitat (el granit). A la façana principal també s'ha utilitzat el maó de diferents gruixos amb una amplada màxima de 30 cm. La porta d'entrada, està situada a la façana de migdia. El marxapeus és de pedra granítica. Els brancals són fets amb carreus de pedra irregular alternant amb maó. El llindar es conserva encara i consisteix en una superposició de maó prim que conserva la forma de la teulada (de tartana). No s'ha localitzat cap banc de pedra adossat. L'alçada màxima conservada és d' 1,74 m. L'interior està malmès a causa de l'enderroc de la coberta, segurament a causa d'un despreniment natural de la pedrera. No obstant això, dins d'aquest enderroc s'ha pogut observar algun tub ceràmic i rajols enfosquits pel sutge. Possiblement hi hauria una llar de foc centrada al mig de la paret. No s'observa cap tinell. L'interior estava parcialment arrebossat. Per les restes de ferro collades al brancal dret, la porta, de fusta, s'obria cap aquest costat. En el brancal exterior dret hi ha les restes d'un baixant de tub ceràmic que recollia l'aigua de la coberta i la conduïa a una petita cisterna de planta circular (1,30 m de diàmetre) amb coberta de maó pla, localitzada entre mig dels matolls, ran de terra a quatre metres de la barraca. Adossat al brancal esquerra, de 60 cm d'alçada hi ha una mena de jardinera, de planta circular, parcialment coberta d'enderroc que dificulta la lectura del seu ús.

És una barraca molt interessant degut al seu origen, que està relacionat amb l'ofici de picapedrer. Sembla que aquest vessant Domènech ofereix una tipologia molt particular d'aquestes construccions.